+40241 660 336

NPA Laborator Analize Medicale Constanta

  • NPA Laborator Analize Medicale Constanta



    ANALIZE \ Alergologie \ Test de intoleranta alimentara NATGE-176 alimente
    Test de intoleranta alimentara NATGE-176 alimente

    ID
    2060
    DEPARTAMENT
    Intoleranta alimentara
    DENUMIRE
    Test de intoleranta alimentara NATGE-176 alimente
    DURATA
    13
    PRODUS BIOLOGIC
    SER
    CANTITATE
    2 ml
    RECIPIENT
    eprubeta vidata 5ml cu gel (capac rosu+galben)
    NR RECIPIENTE
    1
    OBS
    Pret 965 RON.

    Despre analiza - Test de intoleranta alimentara NATGE-176 alimente
    Test de intoleranta alimentara NATGE(Cytolisa) 176 alimente
    Simptomele de intoleranta alimentara aduc probleme in special in zona gastrointestinala. Acestea apar dupa un decalaj mare de timp de la masa, chiar si dupa 72 de ore. Aceasta “incompatibilitate” este de fapt o indigestie, deoarece agresorul este un ingredient alimentar de care organismul nu se poate ocupa corect si complet. Cunoscuta este intoleranta la lactoza, in care exista un deficit al enzimei lactaza si, implicit, un deficit al procesarii lactozei, al digestiei zaharurilor laptelui. Astfel, acestea vor ajunge in intestinul gros nedigerate si vor determina simptome, cum sunt crampele.

    Test de screening pentru 176 de antigene alimentare-
    Acest test este util in ghidarea pacientului catre o dieta de rotaţie de 8 – 12 saptamani. Pacientul va putea evita astfel consumul alimentelor pe care nu le tolereaza şi le va inlocui cu alimente tolerate. Rezultatul furnizat pacientului la efectuarea acestui test este un profil alimentar individual care il va ajuta sa inlocuiasca alimentele faţa de care a dezvoltat anticorpi şi, in acelaşi timp, sa coreleze diversele simptome cu alimentele consumate.
    Testul detecteaza anticorpi IgG (a nu se confunda cu alergiile alimentare mediate de IgE) dirijaţi impotriva a 176 de antigene alimentare.
    Un titru crescut al IgG denota o reacţie imunologica faţa de o ţinta antigenica derivata dintr-un aliment şi care a trecut in circulaţia sangvina prin bariera intestinala.De notat, acest test nu este o metoda de detecţie a alergiilor alimentare acute, mediate de IgE, prezente in special la copii cu reacţii atopice.Titrurile crescute de anticorpi detecteaza şi acele reacţii alimentare intarziate, care apar la 3 – 72 de ore de la consum.

    Tinta
    Exista o ipoteza conform careia fiecare persoana are o toleranta particulara fata de alimente. Aceasta este exprimata de sistemul imunitar printr-un titru normal sau crescut de anticorpi. Cresterea titrului de anticorpi este determinata de insuficienţa barierei intestinale, ca in sindromul intestinului permeabil, care permite trecerea macromoleculelor prin bariera. Acest fenomen are ca rezultat aparitia unor tulburari de tipul alergiilor, disfunctiilor metabolice si endocrinologice, mergind pana la reactii auto-agresive.

    Principiul testului
    NATGE este un test imunoenzimatic de tip EIA pentru detecţia a 176 de antigene alimentare. Sistemul de detecţie este un scanner cu specificitate IgG pentru fiecare antigen si un program pentru determinarea titrului semicantitativ al fiecarui anticorp alimentar, care va sta la baza stabilirii dietei.
    Buletinul cu rezultatele testului reprezinta reactia individuala a pacientului fata de alimente, prezentate pe grupe. Consultatia la specialistul nutritionist impreuna cu Testul de Intoleranta Alimentara determina maximum de succes.

    Alergic sau intolerant?
    Puteti afla acest lucru in urma unei discutii amanuntite cu medicul dumneavoastra si a unor teste de provocare a hipersensibilitatii, dupa cum puteti afla si din analize de sange. in laborator se verifica daca organismul dumneavoastra produce anticorpi fata de alimente.
    Detectarea in sangele dumneavoastra a anticorpilor IgE specifici unui anumit alergen este un indiciu foarte sugestiv pentru diagnosticul de alergie alimentara. Pentru un diagnostic cert, se pot face teste de provocare duble, cu alimentul incriminat, si cu substante placebo. Tot prin analize de sange puteti verifica un defect enzimatic sau un deficit enzimatic. De exemplu, intoleranta la lactoza: cu ajutorul unui simplu test de sange despre activitatea genei lactazei, medicul dumneavoastra poate trage concluzii despre cat de responsabila este lactaza de declansarea simptomelor.

    Ce este alergia incrucisata?
    Extrem de bizar, pentru unii pacienti ceea ce se manifesta ca o alergie alimentara este de fapt febra fanului. De exemplu, polenul de albine contine alegeni comuni cu ai unor alimente. De asemenea, polenul de mesteacan Bet V1 contine aceleasi proteine ca multe fructe si legume. Astfel, o persoana alergica la polenul de mesteacan va avea reactii alergice la consumul de mere sau de telina.
    Din fericire, exista acum metode moderne de laborator prin care se pot testa mai multi alergeni simultan. Nu este nevoie decat de o picatura de sange. Aceste asa-numite teste de diagnostic molecular se bazeaza pe o tehnologie cu microcip, care permite evaluarea profilului alergic complet, inclusiv clarificarea situatiilor de reactivitate incrucisata.Adresati-va intai medicului dumneavoastra pentru a discuta aspectele legate de diagnosticul de alergie.

    Lista celor 176 de antigene alimentare
    Migdala
    Amarant
    Ansoa
    Anason
    Mar
    Caisa
    Anginare
    Sparanghel
    Aspergillus Niger
    Avocado
    Drojdie de panificatie
    Praf de copt
    Banana
    Orz
    Busuioc
    Fasole
    Carne de vita
    Sfecla
    Mura
    Coacaza
    Broccoli
    Varza de Bruxelles
    Zer
    Cacao
    Branza Camembert
    Indulcitor artificial
    Roscov
    Crap
    Morcov
    Caju
    Conopida
    Ardei iute Cayenne
    Telina
    Musetel
    Branza Fondue
    Cireasa
    Castana
    Naut
    Carne de pui
    Andiva belgiana
    Varza chinezeasca
    Arpagic
    Scortisoara
    Chitra
    Cuisoare
    Nuca de cocos
    Cod
    Cafea
    Coriandru
    Branza Cottage
    Lapte de vaca
    Merisor
    Creson
    Castravete
    Chimion
    Curry
    Papadie
    Finic
    Carne de cerb
    Marar
    Mustar salbatic
    Grau spelt
    Carne de rata
    Albus de ou
    Galbenus de ou
    Vanata
    Emmental 
    Andiva
    Andiva creata
    Fenicul
    Smochina
    Usturoi
    Ghimbir
    Glutamat
    Lapte de capra
    Branza de capra
    Agris
    Branza Gouda
    Struguri verzi
    Struguri rosii
    Grapefruit
    Fasole verde
    Varza creata
    Mazare
    Ardei gras verde
    Halibut
    Aluna
    Hering
    Miere
    Pepene galben Honeydew
    Hamei
    Hrean
    Kiwi
    Gulie
    Carne de miel
    Dafin
    Praz
    Linte
    Laptuca
    Floare de tei
    In
    Homar
    Macrou
    Porumb
    Nalba
    Malt
    Mandarina
    Mango
    Sfecla elvetiana
    Maghiran
    Mei
    Mozzarella
    Ciuperca
    Midie
    Nectarina
    Nucsoara
    Ovaz
    Maslina
    Ceapa
    Portocala
    Oregano
    Papaya
    Nuca braziliana
    Parmezan
    Patrunjel
    Radacina de patrunjel
    Piersica
    Aluna de pamant
    Para
    Piper negru
    Izma
    Fistic
    Cambula
    Pruna
    Carne de porc
    Cartof
    Dovleac
    Quinoa
    Carne de iepure
    Ridiche
    Zmeura
    Bas rosu
    Coacaz rosu
    Orez
    Branza Roquefort
    Rozmarin
    Secara
    Salvie




    Mesaje



    Pentru a vedea mesajele trebuie sa va
    Autentificati
    0040241660336
    Abonati-va la newsletter
    Abonare


    Folosim cookies deoarece ne dorim sa iti oferim cea mai buna experienta online. Informatiile culese prin intermediul cookie-urilor sunt anonime, insa fara acestea, experienta ta online pe site-ul nostru ar fi semnificativ mai slaba. Mai multe informatii gasesti aici .