Analize pentru alergii si intolerante cu preturi reduse.
Test de nutritie avansat
Studiu genetic și biochimic pentru o dietă personalizată
PROFIL GENETIC
ADVANCED NUTRITION TEST- PROFIL GENETIC ADVANCED NUTRITION TEST este singurul test care combină
studiul genelor dumneavoastră și parametrii biochimici referitori la metabolism și nutriție, ceea ce vă permite să aflați care sunt nevoile dumneavoastră nutriționale pentru o sănătate optimă și
pentru prevenirea îmbolnăvirilor.
Această abordare holistică vă permite să determinați care dietă este cea mai adecvată pentru dumneavoastră.
Cu o dietă personalizată, puteți atinge următoarele obiective:
• Vă gestionați greutatea corporală
• Vă definiți dieta cea mai potrivită nevoilor dumneavoastră
• Preveniți îmbolnăvirile
• Detectați carențele de vitamine și/sau minerale
O DIETĂ BAZATĂ PE PROFILUL DUMNEAVOASTRĂ GENETIC ESTE DE 2 PÂNĂ LA 3 ORI MAI EFICIENTĂ DECÂT O DIETĂ CONVENȚIONALĂ
Fundamentare științifică
Include analiza a 90 de variații genetice (SNPs) în 65 gene și 17 parametri biochimici, toate selectate pe baza dovezilor științifice demonstrate.
Studierea cumulată a acestor profiluri vă va permite să vă cunoașteți profilul genetic, dar și starea actuală de sănătate. Având aceste informații veți putea să gestionați în mod proactiv sănătatea și
nutriția într-o manieră personalizată.
Măsuri personalizate
SENSIBILITATEA LA CARBOHIDRAȚII SIMPLI ADVANCED NUTRITION TEST oferă recomandări pe baza profilului dumneavoastră genetic și a parametrilor biochimici asociați, permițând specialistului să vă propună măsuri personalizate în următoarele 7 domenii de studiu:
NECESAR DE VITAMINE (Vitaminele A, D, E, C, grupul B)
Prin intermediul ADN putem determina susceptibilitatea dumneavoastră de a prezenta carențe de vitamine.
Aceasta vă va permite să vă ajustați aportul printr-o dietă adecvată care să susțină funcționarea corectă a multiplelor mecanisme fiziologice în care intervin acestea (acțiunea antioxidanților,
absorbția calciului, sinteza celulelor roșii și activitatea cerebrală, printre altele).
MINERALE ȘI OLIGOELEMENTE
(Sodiu, calciu, fier, seleniu, zinc)
Aceste elemente sunt implicate în menținerea unui număr substanțial de funcții
precum reglarea activității cardiace, formarea masei osoase și sinteza dehormoni, printre altele. Există o serie de diferențe individuale care pot duce la o cerință mai ridicată pentru astfel de elemente, iar valorile pot varia în funcție de vârstă, sex, starea fiziologică sau starea de sănătate. Studierea genetică
personalizată a acestor minerale esențiale și oligoelemente ne va permite să
înțelegem aceste diferențe și să ne adaptăm dieta în funcție de nevoi.
Acest lucru este important pentru funcționarea corectă a organelor și țesuturilor,
precum și pentru prevenirea hipertensiunii arteriale, a osteoporozei,
anemiei sau a dezechilibrelor oxidării, pe lângă alte procese patologice.
SENSIBILITATEA LA CARBOHIDRAȚII SIMPLI
Carbohidrații simpli, cunoscuți și sub denumirea de carbohidrați rafinați sau zaharuri libere, au un indice glicemic ridicat declanșând creșteri accentuate ale glicemiei, care, printre altele, sunt asociate cu dezvoltarea diabetului de tip 2 și a obezității. Evaluând markerii genetici și biochimici asociați, putem observa efectul acestor carbohidrați asupra nivelului glicemiei și ne putem adapta
dieta în funcție de această sensibilitate.
GRĂSIMI
(Sensibilitatea la grăsimi saturate, efectul grăsimilor nesaturate)
Efectul și nivelurile colesterolului, trigliceridelor, acizilor grași monosaturați și polinesaturați precum și răspunsul inflamator sunt influențate nu doar de obiceiurile alimentare, ci și de factorii genetici. În cazul unor variante genetice sau al unor parametri biochimici nefavorabili este foarte importantă
ajustarea nivelului de grăsimi printr-o dietă bazată pe rezultate, prevenind
dezvoltarea unor patologii precum obezitatea, boala cardiacă, diabetul de tip 2,
boli autoimune sau unele tipuri de cancer.
GESTIONAREA GREUTĂȚII CORPORALE
(Eficiența dietelor bazate pe aport redus de carbohidrați, eficiența dietelor cu
aport redus de grăsimi, reacția la exerciții fizice, metabolismul bazal, reglarea
senzației de sațietate, mâncatul emoțional și cronobiologia).
INTOLERANȚELE ALIMENTARE
(Gluten și lactoză)
Ambele intoleranțe pot declanșa reacții digestive adverse care au un impact
negativ asupra calității vieții persoanelor afectate.
Detectarea markerilor genetici și a anticorpilor va permite o abordare nutrițională în vederea îmbunătățirii simptomelor sau chiar a eliminării acestora.
ANTIOXIDANȚII ȘI CAPACITATEA DE DETOXIFIERE
(Antioxidanți, detoxifiere hepatică faza I și faza II).
Zi de zi suntem expuși la substanțe toxice și dăunătoare care ne pot deteriora celulele și ADN-ul, cauzând îmbătrânirea celulară. Aceste substanțe pot fi exogene (poluanți din mediu, de exemplu) sau endogene (rezultate din activitatea metabolică a organismului). Prin evaluarea potențialului de
antioxidare și detoxifiere al organismului, putem afla despre capacitatea
noastră de a neutraliza și elimina aceste substanțe și de a ne adapta stilul de viață în consecință, pentru a asigura buna funcționare a celulelor și pentru a garanta sănătatea organismului nostru.
Cui i se adresează acest test?
ADVANCED NUTRITION TEST este recomandat pentru:
• Persoanele care doresc să-și controleze greutatea corporală și să cunoască
factorii care influențează cel mai mult atingerea greutății optime
• Persoanele care doresc să își adapteze dieta în funcție de predispoziția
genetică și starea biochimică actuală, precum și să cunoască nevoile
nutriționale specifice la nivel individual.
• Orice persoană care dorește să-și îmbunătățească starea de bine prin dietă
Care este procesul?
REZULTATELE
Puteți accesa REZULTATELE de pe pagina noastră
web (www.npa.ro) în interval de 5-7 săptămâni, sau
le puteți ridica în format tipărit de la centrul de recoltare
PROBA
Recoltăm o probă de SÂNGE
REZULTATELE OFERĂ SAU INCLUD RECOMANDĂRI DE
PERSONALIZARE A DIETEI ȘI VĂ ASIGURĂ CĂ VEȚI OFERI ORGANISMULUI DUMNEAVOASTRĂ TOT CE ÎI ESTE NECESAR
PROFIL GENETIC
ADVANCED NUTRITION TEST- PROFIL GENETIC ADVANCED NUTRITION TEST este singurul test care combină
studiul genelor dumneavoastră și parametrii biochimici referitori la metabolism și nutriție, ceea ce vă permite să aflați care sunt nevoile dumneavoastră nutriționale pentru o sănătate optimă și
pentru prevenirea îmbolnăvirilor.
Această abordare holistică vă permite să determinați care dietă este cea mai adecvată pentru dumneavoastră.
Cu o dietă personalizată, puteți atinge următoarele obiective:
• Vă gestionați greutatea corporală
• Vă definiți dieta cea mai potrivită nevoilor dumneavoastră
• Preveniți îmbolnăvirile
• Detectați carențele de vitamine și/sau minerale
O DIETĂ BAZATĂ PE PROFILUL DUMNEAVOASTRĂ GENETIC ESTE DE 2 PÂNĂ LA 3 ORI MAI EFICIENTĂ DECÂT O DIETĂ CONVENȚIONALĂ
Fundamentare științifică
Include analiza a 90 de variații genetice (SNPs) în 65 gene și 17 parametri biochimici, toate selectate pe baza dovezilor științifice demonstrate.
Studierea cumulată a acestor profiluri vă va permite să vă cunoașteți profilul genetic, dar și starea actuală de sănătate. Având aceste informații veți putea să gestionați în mod proactiv sănătatea și
nutriția într-o manieră personalizată.
Măsuri personalizate
SENSIBILITATEA LA CARBOHIDRAȚII SIMPLI ADVANCED NUTRITION TEST oferă recomandări pe baza profilului dumneavoastră genetic și a parametrilor biochimici asociați, permițând specialistului să vă propună măsuri personalizate în următoarele 7 domenii de studiu:
NECESAR DE VITAMINE (Vitaminele A, D, E, C, grupul B)
Prin intermediul ADN putem determina susceptibilitatea dumneavoastră de a prezenta carențe de vitamine.
Aceasta vă va permite să vă ajustați aportul printr-o dietă adecvată care să susțină funcționarea corectă a multiplelor mecanisme fiziologice în care intervin acestea (acțiunea antioxidanților,
absorbția calciului, sinteza celulelor roșii și activitatea cerebrală, printre altele).
MINERALE ȘI OLIGOELEMENTE
(Sodiu, calciu, fier, seleniu, zinc)
Aceste elemente sunt implicate în menținerea unui număr substanțial de funcții
precum reglarea activității cardiace, formarea masei osoase și sinteza dehormoni, printre altele. Există o serie de diferențe individuale care pot duce la o cerință mai ridicată pentru astfel de elemente, iar valorile pot varia în funcție de vârstă, sex, starea fiziologică sau starea de sănătate. Studierea genetică
personalizată a acestor minerale esențiale și oligoelemente ne va permite să
înțelegem aceste diferențe și să ne adaptăm dieta în funcție de nevoi.
Acest lucru este important pentru funcționarea corectă a organelor și țesuturilor,
precum și pentru prevenirea hipertensiunii arteriale, a osteoporozei,
anemiei sau a dezechilibrelor oxidării, pe lângă alte procese patologice.
SENSIBILITATEA LA CARBOHIDRAȚII SIMPLI
Carbohidrații simpli, cunoscuți și sub denumirea de carbohidrați rafinați sau zaharuri libere, au un indice glicemic ridicat declanșând creșteri accentuate ale glicemiei, care, printre altele, sunt asociate cu dezvoltarea diabetului de tip 2 și a obezității. Evaluând markerii genetici și biochimici asociați, putem observa efectul acestor carbohidrați asupra nivelului glicemiei și ne putem adapta
dieta în funcție de această sensibilitate.
GRĂSIMI
(Sensibilitatea la grăsimi saturate, efectul grăsimilor nesaturate)
Efectul și nivelurile colesterolului, trigliceridelor, acizilor grași monosaturați și polinesaturați precum și răspunsul inflamator sunt influențate nu doar de obiceiurile alimentare, ci și de factorii genetici. În cazul unor variante genetice sau al unor parametri biochimici nefavorabili este foarte importantă
ajustarea nivelului de grăsimi printr-o dietă bazată pe rezultate, prevenind
dezvoltarea unor patologii precum obezitatea, boala cardiacă, diabetul de tip 2,
boli autoimune sau unele tipuri de cancer.
GESTIONAREA GREUTĂȚII CORPORALE
(Eficiența dietelor bazate pe aport redus de carbohidrați, eficiența dietelor cu
aport redus de grăsimi, reacția la exerciții fizice, metabolismul bazal, reglarea
senzației de sațietate, mâncatul emoțional și cronobiologia).
INTOLERANȚELE ALIMENTARE
(Gluten și lactoză)
Ambele intoleranțe pot declanșa reacții digestive adverse care au un impact
negativ asupra calității vieții persoanelor afectate.
Detectarea markerilor genetici și a anticorpilor va permite o abordare nutrițională în vederea îmbunătățirii simptomelor sau chiar a eliminării acestora.
ANTIOXIDANȚII ȘI CAPACITATEA DE DETOXIFIERE
(Antioxidanți, detoxifiere hepatică faza I și faza II).
Zi de zi suntem expuși la substanțe toxice și dăunătoare care ne pot deteriora celulele și ADN-ul, cauzând îmbătrânirea celulară. Aceste substanțe pot fi exogene (poluanți din mediu, de exemplu) sau endogene (rezultate din activitatea metabolică a organismului). Prin evaluarea potențialului de
antioxidare și detoxifiere al organismului, putem afla despre capacitatea
noastră de a neutraliza și elimina aceste substanțe și de a ne adapta stilul de viață în consecință, pentru a asigura buna funcționare a celulelor și pentru a garanta sănătatea organismului nostru.
Cui i se adresează acest test?
ADVANCED NUTRITION TEST este recomandat pentru:
• Persoanele care doresc să-și controleze greutatea corporală și să cunoască
factorii care influențează cel mai mult atingerea greutății optime
• Persoanele care doresc să își adapteze dieta în funcție de predispoziția
genetică și starea biochimică actuală, precum și să cunoască nevoile
nutriționale specifice la nivel individual.
• Orice persoană care dorește să-și îmbunătățească starea de bine prin dietă
Care este procesul?
REZULTATELE
Puteți accesa REZULTATELE de pe pagina noastră
web (www.npa.ro) în interval de 5-7 săptămâni, sau
le puteți ridica în format tipărit de la centrul de recoltare
PROBA
Recoltăm o probă de SÂNGE
REZULTATELE OFERĂ SAU INCLUD RECOMANDĂRI DE
PERSONALIZARE A DIETEI ȘI VĂ ASIGURĂ CĂ VEȚI OFERI ORGANISMULUI DUMNEAVOASTRĂ TOT CE ÎI ESTE NECESAR
FOX- Food Explorer- test de intoleranta la alimente
FOX-Food Xplorer este un test imunologic realizat prin metoda Macro-Array care detecteaza semi-cantitativ anticorpii de tip IgG (subclasele 1-4) pentru 283 antigene alimentare, din 13 categorii de alimente.
Alergie alimentara IgG de tip III de hipersensibilitate intarziata- toate sursele majore de alimente de tip III sunt acoperite de testul FOX.
Testul FOX-Food Xplorer este testul stiintific recomandat in intoleranta alimentara, fara de care aceasta este doar banuita. Reprezinta un instrument util pentru evaluarea cazurilor complexe in urmatoarele situatii:
• Stabilirea si monitorizarea respectarii dietei
• Boala inflamatorie a intestinului (IBD)
• Sindromul colonului iritabil (IBS)
• Intoleranță alimentară mediată de IgG
Avantaje
• Profil complet de tip IgG pentru antigene alimentare intr-un singur test
• Permite stabilirea unei strategii de evitare unor alimente si a unui plan de nutritie personalizat
• Metoda de investigatie de ultimă generaţie
FOX – Numărul de surse alimentare testate: 283
LAPTE & OUA - 17 antigene testate
Lapte de bivoliță, Lapte batut, Lapte de cămilă, Camembert,
Brânză de vaci, Lapte de vacă, Albuș de ou, Gălbenuș de ou,
Emmental, Brânză de capră, Lapte de capră, Gouda,
Mozzarella, Parmezan, Ou de prepeliță, Brânză de oaie,
Lapte de oaie
LEGUME - 51 antigene testate
Anghinare, Rucola, Avocado, Muguri de bambus, Broccoli,
Varză de Bruxelles, Varză, Capere, Morcov, Conopidă, Bulb de
țelină, Tulpina de țelină,Sfecla frunze Chard, Cicoare, Varză
chinezească, Arpagic, Castraveți, Vinete, Andive, Fenel (bulb),
Usturoi, Varză verde (creata), Hrean, Kiwano (Caastravete
african), Gulie (Kohlrabi), Salată Fetica (Valerianella locusta),
Praz, Frunze de urzică, Măsline, Ceapă, Păstârnac, Pok-Choi-
Varza chinezeasca, Cartofi, Dovleac de iarna Squash, Dovleac
rosu de iarna Hokkaido, Cicoare rosie, Ridiche, Sfeclă roșie,
Varză roșie, Brocoli Romanesco, Varza creata Savoy, Ceapa
Shallot , Spanac, Cartofi dulci, Roșii, Nap, Nasturel,
Sparanghel alb, Varză albă de capatana,Leurda( Usturoi
sălbatic), Dovlecel de vara
CARNE - 14 antigene testate
Carne de vită, mistreț, pui, rață, capră, cal, miel, struț, porc,
iepure, cerb, curcan, vițel, carne de căprioară
PESTE & FRUCTE DE MARE - 37 antigene testate
Abalone scoica (Urechea marii), Cod Atlantic, Hering
Atlantic, Biban rosu Atlantic, Crap, Icre de sturion Caviar,
Scoica cocos Cockle, Midii comune, Crab, Anghila (Tipar),
Hamsie europeană, Sardina europeana, Cambulă europeana,
Dorada, Peste Eglefin, Merluciu, Homar, Macrou, Monkfish(
lophius piscatorius), Raci nobili , Știucă nordică, Creveți
nordici, Caracatiță, Stridii, Scoica coji de brici, Somon, Scoici
Scallop, Sepia, Mix de creveți, Limba de mare, Calamar,
Pește-spadă, Peste Thornback Ray(Vuple de mare), Păstrăv,
Ton, Calcan, Scoici Venus
CONDIMENTE - 31 antigene testate
Anason, busuioc, frunze de dafin, chimen, cardamom, piper
rosu cayenne, chili (rosu), scortisoara, cuisoare, coriandru,
chimen, curry, marar, schinduf, ghimbir, boabe de ienupar,
iarba lamaioasa, maghiran, menta, mustar, nucsoara, oregano,
Boia de ardei, pătrunjel, piper (negru/alb/verde/roșu/galben),
rozmarin, salvie, tarhon, cimbru, turmeric, vanilie
CEREALE & SEMINTE - 29 de antigene testate
Amarant (Stir), orz, hrișcă, porumb,grau dur, Alac-Einkorn(
Triticum monococcum), Emmer-grau cojit (Triticum
dicoccoides), cânepă, in, lupin, malț (orz), mei, ovăz, nuci de
pin, grâu polonez, mac, dovleac, quinoa, rapiță, orez, secară,
susan ,grau spelta, floarea soarelui, grau, gluten, tarate de
grau, iarba de grau
CIUPERCI COMESTIBILE - 6 antigene testate
Hrib cenusiu,Ciuperci Chanterelle,Ciuperci de
iarna(Enoki),Păstrăvul scailor(ciupercă regală),Pastrav de
fag(ciuperca stridie),Ciuperca Albă
NUCI/ALUNE - 13 antigene testate
Migdale, nucă braziliană, caju, nucă de cocos, lapte de cocos,
alune, nucă de cola, macadamia, nuci pecan, fistic, castane
dulci, alune de pamant (Ciufa), nuci
CATEGORIE ALIMENTE NOI - 21 antigene testate
Lapte de migdale, Aloe, Aronia(Scorus negru), Baobab,
Seminte de chia,Alga Chlorella, Rădăcina de păpădie,Extract
Ginkgo,Extract Ginseng, Rădăcină de brusture mare, Guarana,
Greier de casă, Rădăcină de Maca, Vierme de făină, Lăcustă
migratoare,Alge Nori, Ulei de șofranel, Spirulina,Amidon
Tapioca,Alge Wakame, Yacón rădăcină
LEGUMINOASE - 10 antigene testate
Naut, fasole verde, linte, fasole mung, arahide, mazare, soia,
mazare dulce, tamarin (curmale indiene), fasole alba
CAFEA & CEAI - 9 antigene testate
Mușețel, cacao, cafea, hibiscus, iasomie, moringa, mentă, ceai
negru, ceai verde
FRUCTE - 36 antigene testate
Măr, Caise, Banană, Mure, Afine, Cireșe, Merisoare, Curmale,
Soc boabe, Smochine, Agrișe, Struguri, Grapefruit, Kiwi,
Lămâie, Lime (Lamaie verde), Lychee, Mango, Pepene
galben, Dude, Nectarină, Portocală, Papaya, Fructul pasiunii,
Piersici , Para, Physalis, Ananas, Prune, Rodie, Stafide,
Zmeura, Coacaze rosii, Capsuni, Mandarina, Pepene verde
ALTELE - 9 antigene testate
Agar Agar,Mucegai Aspergillus negru, drojdie de panificatie,
drojdie de bere, Trestie de zahăr, floare de soc negru, miere,
hamei, lipici de carne M-transglutaminază
Alergie alimentara IgG de tip III de hipersensibilitate intarziata- toate sursele majore de alimente de tip III sunt acoperite de testul FOX.
Testul FOX-Food Xplorer este testul stiintific recomandat in intoleranta alimentara, fara de care aceasta este doar banuita. Reprezinta un instrument util pentru evaluarea cazurilor complexe in urmatoarele situatii:
• Stabilirea si monitorizarea respectarii dietei
• Boala inflamatorie a intestinului (IBD)
• Sindromul colonului iritabil (IBS)
• Intoleranță alimentară mediată de IgG
Avantaje
• Profil complet de tip IgG pentru antigene alimentare intr-un singur test
• Permite stabilirea unei strategii de evitare unor alimente si a unui plan de nutritie personalizat
• Metoda de investigatie de ultimă generaţie
FOX – Numărul de surse alimentare testate: 283
LAPTE & OUA - 17 antigene testate
Lapte de bivoliță, Lapte batut, Lapte de cămilă, Camembert,
Brânză de vaci, Lapte de vacă, Albuș de ou, Gălbenuș de ou,
Emmental, Brânză de capră, Lapte de capră, Gouda,
Mozzarella, Parmezan, Ou de prepeliță, Brânză de oaie,
Lapte de oaie
LEGUME - 51 antigene testate
Anghinare, Rucola, Avocado, Muguri de bambus, Broccoli,
Varză de Bruxelles, Varză, Capere, Morcov, Conopidă, Bulb de
țelină, Tulpina de țelină,Sfecla frunze Chard, Cicoare, Varză
chinezească, Arpagic, Castraveți, Vinete, Andive, Fenel (bulb),
Usturoi, Varză verde (creata), Hrean, Kiwano (Caastravete
african), Gulie (Kohlrabi), Salată Fetica (Valerianella locusta),
Praz, Frunze de urzică, Măsline, Ceapă, Păstârnac, Pok-Choi-
Varza chinezeasca, Cartofi, Dovleac de iarna Squash, Dovleac
rosu de iarna Hokkaido, Cicoare rosie, Ridiche, Sfeclă roșie,
Varză roșie, Brocoli Romanesco, Varza creata Savoy, Ceapa
Shallot , Spanac, Cartofi dulci, Roșii, Nap, Nasturel,
Sparanghel alb, Varză albă de capatana,Leurda( Usturoi
sălbatic), Dovlecel de vara
CARNE - 14 antigene testate
Carne de vită, mistreț, pui, rață, capră, cal, miel, struț, porc,
iepure, cerb, curcan, vițel, carne de căprioară
PESTE & FRUCTE DE MARE - 37 antigene testate
Abalone scoica (Urechea marii), Cod Atlantic, Hering
Atlantic, Biban rosu Atlantic, Crap, Icre de sturion Caviar,
Scoica cocos Cockle, Midii comune, Crab, Anghila (Tipar),
Hamsie europeană, Sardina europeana, Cambulă europeana,
Dorada, Peste Eglefin, Merluciu, Homar, Macrou, Monkfish(
lophius piscatorius), Raci nobili , Știucă nordică, Creveți
nordici, Caracatiță, Stridii, Scoica coji de brici, Somon, Scoici
Scallop, Sepia, Mix de creveți, Limba de mare, Calamar,
Pește-spadă, Peste Thornback Ray(Vuple de mare), Păstrăv,
Ton, Calcan, Scoici Venus
CONDIMENTE - 31 antigene testate
Anason, busuioc, frunze de dafin, chimen, cardamom, piper
rosu cayenne, chili (rosu), scortisoara, cuisoare, coriandru,
chimen, curry, marar, schinduf, ghimbir, boabe de ienupar,
iarba lamaioasa, maghiran, menta, mustar, nucsoara, oregano,
Boia de ardei, pătrunjel, piper (negru/alb/verde/roșu/galben),
rozmarin, salvie, tarhon, cimbru, turmeric, vanilie
CEREALE & SEMINTE - 29 de antigene testate
Amarant (Stir), orz, hrișcă, porumb,grau dur, Alac-Einkorn(
Triticum monococcum), Emmer-grau cojit (Triticum
dicoccoides), cânepă, in, lupin, malț (orz), mei, ovăz, nuci de
pin, grâu polonez, mac, dovleac, quinoa, rapiță, orez, secară,
susan ,grau spelta, floarea soarelui, grau, gluten, tarate de
grau, iarba de grau
CIUPERCI COMESTIBILE - 6 antigene testate
Hrib cenusiu,Ciuperci Chanterelle,Ciuperci de
iarna(Enoki),Păstrăvul scailor(ciupercă regală),Pastrav de
fag(ciuperca stridie),Ciuperca Albă
NUCI/ALUNE - 13 antigene testate
Migdale, nucă braziliană, caju, nucă de cocos, lapte de cocos,
alune, nucă de cola, macadamia, nuci pecan, fistic, castane
dulci, alune de pamant (Ciufa), nuci
CATEGORIE ALIMENTE NOI - 21 antigene testate
Lapte de migdale, Aloe, Aronia(Scorus negru), Baobab,
Seminte de chia,Alga Chlorella, Rădăcina de păpădie,Extract
Ginkgo,Extract Ginseng, Rădăcină de brusture mare, Guarana,
Greier de casă, Rădăcină de Maca, Vierme de făină, Lăcustă
migratoare,Alge Nori, Ulei de șofranel, Spirulina,Amidon
Tapioca,Alge Wakame, Yacón rădăcină
LEGUMINOASE - 10 antigene testate
Naut, fasole verde, linte, fasole mung, arahide, mazare, soia,
mazare dulce, tamarin (curmale indiene), fasole alba
CAFEA & CEAI - 9 antigene testate
Mușețel, cacao, cafea, hibiscus, iasomie, moringa, mentă, ceai
negru, ceai verde
FRUCTE - 36 antigene testate
Măr, Caise, Banană, Mure, Afine, Cireșe, Merisoare, Curmale,
Soc boabe, Smochine, Agrișe, Struguri, Grapefruit, Kiwi,
Lămâie, Lime (Lamaie verde), Lychee, Mango, Pepene
galben, Dude, Nectarină, Portocală, Papaya, Fructul pasiunii,
Piersici , Para, Physalis, Ananas, Prune, Rodie, Stafide,
Zmeura, Coacaze rosii, Capsuni, Mandarina, Pepene verde
ALTELE - 9 antigene testate
Agar Agar,Mucegai Aspergillus negru, drojdie de panificatie,
drojdie de bere, Trestie de zahăr, floare de soc negru, miere,
hamei, lipici de carne M-transglutaminază
Testul ALEX2- Allergy Explorer - 655 lei- pana la 31.07.2024.
O noua generatie de teste pentru alergii!
Testul ALEX2 - Allergy Explorer– este un test multicomponent de generatie noua care permite aprecierea simultana a imunoglobulinelor E specifice fata de 117 extracte de alergene și 178 componente moleculare, precum si nivelul imunoglobulinei E totale.
Principiul testarii se realizeaza prin tehnologia ELISA Multiplex, tehnologie ce permite masurarea IgE specific fata de o serie de extracte de alergeni si alergeni moleculari.
Pe langa extractele de alergeni intregi, testul de sange utilizeaza si alergeni moleculari - componente alergenice obtinute fie din surse naturale, fie prin procese biotehnologice, reprezentand parti din extractul de alergen capabile sa induca reactii alergice
Testul ALEX cuprinde majoritatea alergenilor, în proporție de 99% și acoperă aproape toate situațiile clinice din practica medicului alergolog. Astfel, un singur test este suficient pentru a evalua complex profilul de sensibilizare al pacientului și pentru a stabili corect diagnosticul alergiei de tip I.
Protocolul testului ALEX, include utilizarea unui inhibitor puternic al determinanților de carbohidrați reactivi CCD - marker de reactivitate incrucișată, fapt ce reduce dramatic numarul rezultatelor false pozitive si permite interpretarea corecta a rezultatului. Acest lucru este deosebit de important dat fiind faptul că fiecare al patrulea pacient este sensibilizat CCD.
Important de stiut:
- Recoltarea pentru ALEX- Allergy Explorer este posibila la patru ore de la ultima masa.
- Administrarea de antihistaminice si de glucocorticosteroide nu influenteaza testul.
De ce ALEX- Allergy Explorer?
Pentru ca iti ofera o testare completa- cuprinde 99% dintre alergenii de importanta globala, utilizand cea mai noua tehnologie din domeniu, la un pret de aproximativ 3 lei per alergen!
Lista de alergeni cuprinde polenuri, fungi, mucegaiuri, acarieni, insecte, veninuri de albina/viespe, diverse alimente, alergeni de origine animala, alergeni de origine vegetala si o poti consulta mai jos.
ALEX- Allergy Explorer- Lista alergeni.pdf
Testul se poate recolta in toate centrele de recoltare analize NPA Laborator Analize Medicale din
Constanta.
ALEX 2 (Allergy Explorer - test multiplex IgE specific 295 alergeni)
Testul ALEX2 - Allergy Explorer– este un test multicomponent de generatie noua care permite aprecierea simultana a imunoglobulinelor E specifice fata de 117 extracte de alergene și 178 componente moleculare, precum si nivelul imunoglobulinei E totale.
Principiul testarii se realizeaza prin tehnologia ELISA Multiplex, tehnologie ce permite masurarea IgE specific fata de o serie de extracte de alergeni si alergeni moleculari.
Pe langa extractele de alergeni intregi, testul de sange utilizeaza si alergeni moleculari - componente alergenice obtinute fie din surse naturale, fie prin procese biotehnologice, reprezentand parti din extractul de alergen capabile sa induca reactii alergice
Testul ALEX cuprinde majoritatea alergenilor, în proporție de 99% și acoperă aproape toate situațiile clinice din practica medicului alergolog. Astfel, un singur test este suficient pentru a evalua complex profilul de sensibilizare al pacientului și pentru a stabili corect diagnosticul alergiei de tip I.
Protocolul testului ALEX, include utilizarea unui inhibitor puternic al determinanților de carbohidrați reactivi CCD - marker de reactivitate incrucișată, fapt ce reduce dramatic numarul rezultatelor false pozitive si permite interpretarea corecta a rezultatului. Acest lucru este deosebit de important dat fiind faptul că fiecare al patrulea pacient este sensibilizat CCD.
Important de stiut:
- Recoltarea pentru ALEX- Allergy Explorer este posibila la patru ore de la ultima masa.
- Administrarea de antihistaminice si de glucocorticosteroide nu influenteaza testul.
De ce ALEX- Allergy Explorer?
Pentru ca iti ofera o testare completa- cuprinde 99% dintre alergenii de importanta globala, utilizand cea mai noua tehnologie din domeniu, la un pret de aproximativ 3 lei per alergen!
Lista de alergeni cuprinde polenuri, fungi, mucegaiuri, acarieni, insecte, veninuri de albina/viespe, diverse alimente, alergeni de origine animala, alergeni de origine vegetala si o poti consulta mai jos.
ALEX- Allergy Explorer- Lista alergeni.pdf
Testul se poate recolta in toate centrele de recoltare analize NPA Laborator Analize Medicale din
Constanta.
ALEX 2 (Allergy Explorer - test multiplex IgE specific 295 alergeni)
Test de intoleranta alimentara (NATGE) -
Simptomele de intoleranta alimentara aduc probleme in special in zona gastrointestinala.
Acestea apar dupa un decalaj mare de timp de la masa, chiar si dupa 72 de ore. Aceasta “incompatibilitate” este de fapt o indigestie, deoarece agresorul este un ingredient alimentar de care organismul nu se poate ocupa corect si complet. Cunoscuta este intoleranta la lactoza, in care exista un deficit al enzimei lactaza si, implicit, un deficit al procesarii lactozei, al digestiei zaharurilor laptelui. Astfel, acestea vor ajunge in intestinul gros nedigerate si vor determina simptome, cum sunt crampele.
Test de screening pentru 176 de antigene alimentare- 965 lei
Test de screening pentru 264 de antigene alimentare- 1350lei
Acest test este util in ghidarea pacientului catre o dieta de rotaţie de 8 – 12 saptamani. Pacientul va putea evita astfel consumul alimentelor pe care nu le tolereaza şi le va inlocui cu alimente tolerate. Rezultatul furnizat pacientului la efectuarea acestui test este un profil alimentar individual care il va ajuta sa inlocuiasca alimentele faţa de care a dezvoltat anticorpi şi, in acelaşi timp, sa coreleze diversele simptome cu alimentele consumate.Testul detecteaza anticorpi IgG (a nu se confunda cu alergiile alimentare mediate de IgE) dirijaţi impotriva a 176 de antigene alimentare. Un titru crescut al IgG denota o reacţie imunologica faţa de o ţinta antigenica derivata dintr-un aliment şi care a trecut in circulaţia sangvina prin bariera intestinala.
De notat, acest test nu este o metoda de detecţie a alergiilor alimentare acute, mediate de IgE, prezente in special la copii cu reacţii atopice.Titrurile crescute de anticorpi detecteaza şi acele reacţii alimentare intarziate, care apar la 3 – 72 de ore de la consum.
Tinta
Exista o ipoteza conform careia fiecare persoana are o toleranta particulara fata de alimente. Aceasta este exprimata de sistemul imunitar printr-un titru normal sau crescut de anticorpi. Cresterea titrului de anticorpi este determinata de insuficienţa barierei intestinale, ca in sindromul intestinului permeabil, care permite trecerea macromoleculelor prin bariera. Acest fenomen are ca rezultat aparitia unor tulburari de tipul alergiilor, disfunctiilor metabolice si endocrinologice, mergind pana la reactii auto-agresive.
Principiul testului
NATGE este un test imunoenzimatic de tip EIA pentru detecţia a 264 de antigene alimentare.
Sistemul de detecţie este un scanner cu specificitate IgG pentru fiecare antigen si un program pentru determinarea titrului semicantitativ al fiecarui anticorp alimentar, care va sta la baza stabilirii dietei.Buletinul cu rezultatele testului reprezinta reactia individuala a pacientului fata de alimente, prezentate pe grupe. Consultatia la specialistul nutritionist impreuna cu Testul de Intoleranta Alimentara determina maximum de succes.
Alergic sau intolerant?
Puteti afla acest lucru in urma unei discutii amanuntite cu medicul dumneavoastra si a unor teste de provocare a hipersensibilitatii, dupa cum puteti afla si din analize de sange. in laborator se verifica daca organismul dumneavoastra produce anticorpi fata de alimente. Detectarea in sangele dumneavoastra a anticorpilor IgE specifici unui anumit alergen este un indiciu foarte sugestiv pentru diagnosticul de alergie alimentara. Pentru un diagnostic cert, se pot face teste de provocare duble, cu alimentul incriminat, si cu substante placebo. Tot prin analize de sange puteti verifica un defect enzimatic sau un deficit enzimatic. De exemplu, intoleranta la lactoza: cu ajutorul unui simplu test de sange despre activitatea genei lactazei, medicul dumneavoastra poate trage concluzii despre cat de responsabila este lactaza de declansarea simptomelor.
Ce este alergia incrucisata?
Extrem de bizar, pentru unii pacienti ceea ce se manifesta ca o alergie alimentara este de fapt febra fanului. De exemplu, polenul de albine contine alegeni comuni cu ai unor alimente. De asemenea, polenul de mesteacan Bet V1 contine aceleasi proteine ca multe fructe si legume. Astfel, o persoana alergica la polenul de mesteacan va avea reactii alergice la consumul de mere sau de telina.
Din fericire, exista acum metode moderne de laborator prin care se pot testa mai multi alergeni simultan. Nu este nevoie decat de o picatura de sange. Aceste asa-numite teste de diagnostic molecular se bazeaza pe o tehnologie cu microcip, care permite evaluarea profilului alergic complet, inclusiv clarificarea situatiilor de reactivitate incrucisata.Adresati-va intai medicului dumneavoastra pentru a discuta aspectele legate de diagnosticul de alergie.
Lista celor 264 de antigene alimentare
Acestea apar dupa un decalaj mare de timp de la masa, chiar si dupa 72 de ore. Aceasta “incompatibilitate” este de fapt o indigestie, deoarece agresorul este un ingredient alimentar de care organismul nu se poate ocupa corect si complet. Cunoscuta este intoleranta la lactoza, in care exista un deficit al enzimei lactaza si, implicit, un deficit al procesarii lactozei, al digestiei zaharurilor laptelui. Astfel, acestea vor ajunge in intestinul gros nedigerate si vor determina simptome, cum sunt crampele.
Test de screening pentru 176 de antigene alimentare- 965 lei
Test de screening pentru 264 de antigene alimentare- 1350lei
Acest test este util in ghidarea pacientului catre o dieta de rotaţie de 8 – 12 saptamani. Pacientul va putea evita astfel consumul alimentelor pe care nu le tolereaza şi le va inlocui cu alimente tolerate. Rezultatul furnizat pacientului la efectuarea acestui test este un profil alimentar individual care il va ajuta sa inlocuiasca alimentele faţa de care a dezvoltat anticorpi şi, in acelaşi timp, sa coreleze diversele simptome cu alimentele consumate.Testul detecteaza anticorpi IgG (a nu se confunda cu alergiile alimentare mediate de IgE) dirijaţi impotriva a 176 de antigene alimentare. Un titru crescut al IgG denota o reacţie imunologica faţa de o ţinta antigenica derivata dintr-un aliment şi care a trecut in circulaţia sangvina prin bariera intestinala.
De notat, acest test nu este o metoda de detecţie a alergiilor alimentare acute, mediate de IgE, prezente in special la copii cu reacţii atopice.Titrurile crescute de anticorpi detecteaza şi acele reacţii alimentare intarziate, care apar la 3 – 72 de ore de la consum.
Tinta
Exista o ipoteza conform careia fiecare persoana are o toleranta particulara fata de alimente. Aceasta este exprimata de sistemul imunitar printr-un titru normal sau crescut de anticorpi. Cresterea titrului de anticorpi este determinata de insuficienţa barierei intestinale, ca in sindromul intestinului permeabil, care permite trecerea macromoleculelor prin bariera. Acest fenomen are ca rezultat aparitia unor tulburari de tipul alergiilor, disfunctiilor metabolice si endocrinologice, mergind pana la reactii auto-agresive.
Principiul testului
NATGE este un test imunoenzimatic de tip EIA pentru detecţia a 264 de antigene alimentare.
Sistemul de detecţie este un scanner cu specificitate IgG pentru fiecare antigen si un program pentru determinarea titrului semicantitativ al fiecarui anticorp alimentar, care va sta la baza stabilirii dietei.Buletinul cu rezultatele testului reprezinta reactia individuala a pacientului fata de alimente, prezentate pe grupe. Consultatia la specialistul nutritionist impreuna cu Testul de Intoleranta Alimentara determina maximum de succes.
Alergic sau intolerant?
Puteti afla acest lucru in urma unei discutii amanuntite cu medicul dumneavoastra si a unor teste de provocare a hipersensibilitatii, dupa cum puteti afla si din analize de sange. in laborator se verifica daca organismul dumneavoastra produce anticorpi fata de alimente. Detectarea in sangele dumneavoastra a anticorpilor IgE specifici unui anumit alergen este un indiciu foarte sugestiv pentru diagnosticul de alergie alimentara. Pentru un diagnostic cert, se pot face teste de provocare duble, cu alimentul incriminat, si cu substante placebo. Tot prin analize de sange puteti verifica un defect enzimatic sau un deficit enzimatic. De exemplu, intoleranta la lactoza: cu ajutorul unui simplu test de sange despre activitatea genei lactazei, medicul dumneavoastra poate trage concluzii despre cat de responsabila este lactaza de declansarea simptomelor.
Ce este alergia incrucisata?
Extrem de bizar, pentru unii pacienti ceea ce se manifesta ca o alergie alimentara este de fapt febra fanului. De exemplu, polenul de albine contine alegeni comuni cu ai unor alimente. De asemenea, polenul de mesteacan Bet V1 contine aceleasi proteine ca multe fructe si legume. Astfel, o persoana alergica la polenul de mesteacan va avea reactii alergice la consumul de mere sau de telina.
Din fericire, exista acum metode moderne de laborator prin care se pot testa mai multi alergeni simultan. Nu este nevoie decat de o picatura de sange. Aceste asa-numite teste de diagnostic molecular se bazeaza pe o tehnologie cu microcip, care permite evaluarea profilului alergic complet, inclusiv clarificarea situatiilor de reactivitate incrucisata.Adresati-va intai medicului dumneavoastra pentru a discuta aspectele legate de diagnosticul de alergie.
Lista celor 264 de antigene alimentare
- Agar-agar (geloza)
- Agrise
- Alac necopt
- Albus de ou
- Alga Chlorella
- Alge Kombu
- Alge Nori
- Alune de padure
- Amarant
- Ananas
- Anason
- Andive cichorium
- Anghinare
- Ansoa
- Arahide
- Arame
- Ardei gras
- Ardei iute, Cayenne
- Arpagic
- Asmatui (hasmatuchi)
- Aspergillus niger
- Avocado
- Bame
- Banana
- Barba caperi negre
- Biban
- Boia de ardei
- Branza Appenzell
- Branza Camembert
- Branza Cottage
- Branza de capra
- Branza de oaie
- Branza Emmentaler
- Branza Gouda
- Branza Gruyere
- Branza Mozzarella
- Branza Tilsiter
- Branza topita
- Broccoli
- Busuioc
- Cacao boabe
- Cafea
- Caisa
- Calcan
- Calmar
- Capsuna
- Carambola (Fructul stea)
- Cardamon
- Carne de bibilica
- Carne de cal
- Carne de caprioara
- Carne de cerb
- Carne de curcan
- Carne de gasca
- Carne de iepure
- Carne de miel
- Carne de mistret
- Carne de porc
- Carne de prepelita
- Carne de pui
- Carne de rata
- Carne de strut
- Carne de vita
- Carobin (agent gelificator)
- Cartof
- Cartofi dulci
- Castan dulce
- Castravete
- Ceai negru
- Ceai Rooibos
- Ceai verde
- Ceai Yerba Mate
- Ceapa
- Ceapa esalot (hasma)
- Ceapa verde
- Chard
- Cheag de branza
- Chimen
- Chimen negru
- Cicoare
- Cimbrisor
- Cimbru
- Cirese
- Ciuperci
- Ciuperci Champignon
- Ciuperci galbiori
- Ciuperci Pleurotus
- Ciuperci Shiitake
- Coacaze negre
- Coacaze rosii
- Cod
- Conopida
- Coriandru frunze
- Creson
- Crevete
- Cuisoare
- Curmale
- Curmale japoneze kaki
- Dafin
- Dorada
- Dovleac Hokkaido
- Dovlecel zucchini
- Drojdie
- Drojdie de bere
- Fasole Anasazi
- Fasole boabe
- Fasole mung
- Fasole pastai
- Fasole verde
- Fenicul
- Fistic
- Flori de Hibiscus
- Flori de lavanda
- Flori de tei
- Fructul pasiunii
- Galbenus de ou
- Ghimbir
- Grapefruit
- Grau
- Grau alac
- Grau cu bob monococ
- Grau dur
- Gulie
- Guma de guar (emulsificator)
- Halibut
- Hamei
- Hering
- Homar
- Hrean
- Hrib galben
- Hrisca
- Iaurt
- Kale
- Kiwi
- Lapte batut
- Lapte de capra
- Lapte de iapa
- Lapte de vaca
- Lemon
- Leurda
- Leustean
- Licii
- Lime
- Linte
- Lup de mare
- Lupinus
- Macese
- Macrou
- Mandarină
- Mango
- Mar
- Marar
- Masline
- Mazare
- Mei
- Menta
- Merisor
- Midii
- Miere de albine
- Migdale
- Morcov
- Muguri de bambus
- Mure
- Musetel
- Nap porcesc
- Nap Rutabaga
- Naut
- Nectarina
- Nuca de cocos
- Nuci
- Nuci Caju
- Nuci de Macadamia
- Nucsoara
- Oregano
- Orez
- Orez salbatic
- Orz
- Ovaz
- Papadie
- Papaya
- Para
- Parmezan
- Pastarnac
- Pastrav
- Patrunjel
- Patrunjel radacina
- Pepene galben, cantalup
- Pepene galben, Honeydew
- Pepene verde
- Peste Lutjanus
- Peste pescar (Lophius)
- Peste sole
- Peste spada
- Piersica
- Piper negru
- Piper verde
- Platica
- Portocale
- Porumb
- Praf de copt
- Praz
- Prune
- Quinoa
- Rac
- Radacina lemn dulce
- Rapita
- Ridiche
- Ridiche alba
- Rodie
- Roinita (Melissa officinalis)
- Romanesco
- Roscova
- Rosie
- Rozmarin
- Rubarba
- Salata creata de gradina
- Salata de camp
- Salata iceberg
- Salata Radicchio
- Salata rosie de gradina
- Salata verde
- Salata verde
- Salau
- Salvie
- Sardea
- Scortisoara
- Secara
- Seminte de chimion
- Seminte de dovleac
- Seminte de floarea soarelui
- Seminte de in
- Seminte de mac
- Seminte de mustar
- Seminte de pin
- Sfecla rosie
- Smochine
- Sofran
- Soia
- Somon
- Spanac
- Sparanghel
- Spirulina
- Stiuca
- Stridie
- Struguri albi
- Susan
- Tarhon
- Telina radacina
- Telina tulpina
- Tipar
- Ton
- Ulei de sofran
- Urzica
- Usturoi
- Vanata
- Vanilie
- Varza alba
- Varza chinezeasca
- Varza creata
- Varza de Bruxelles
- Varza rosie
- Voinicică
- Wakame
- Zmeura