Departamente
.NoutatiAlergologieAnaliza urineiAnatomie patologicaAnatomie patologica 2AutoimunitateBacteriologieBiochimieDroguriGeneticaHematologieHemostazaHepatiteHormoniImunitateImunohematologieImunohistochimieInfectioaseIntoleranta alimentaraMarkeri tumoraliMedicamenteMetabolismMicologieOncologie molecularaParazitologieProteine de faza acutaProteine specialeSarcina si fertilitateSerologieStatus oxidativToxicologieVitamine
Simptomele de intoleranta alimentara aduc probleme in special in zona gastrointestinala.
Acestea apar dupa un decalaj mare de timp de la masa, chiar si dupa 72 de ore. Aceasta “incompatibilitate” este de fapt o indigestie, deoarece agresorul este un ingredient alimentar de care organismul nu se poate ocupa corect si complet. Cunoscuta este intoleranta la lactoza, in care exista un deficit al enzimei lactaza si, implicit, un deficit al procesarii lactozei, al digestiei zaharurilor laptelui. Astfel, acestea vor ajunge in intestinul gros nedigerate si vor determina simptome, cum sunt crampele.
Test de screening pentru 176 de antigene alimentare- 965 lei
Test de screening pentru 264 de antigene alimentare- 1350lei
Acest test este util in ghidarea pacientului catre o dieta de rotaţie de 8 – 12 saptamani. Pacientul va putea evita astfel consumul alimentelor pe care nu le tolereaza şi le va inlocui cu alimente tolerate. Rezultatul furnizat pacientului la efectuarea acestui test este un profil alimentar individual care il va ajuta sa inlocuiasca alimentele faţa de care a dezvoltat anticorpi şi, in acelaşi timp, sa coreleze diversele simptome cu alimentele consumate.Testul detecteaza anticorpi IgG (a nu se confunda cu alergiile alimentare mediate de IgE) dirijaţi impotriva a 176 de antigene alimentare. Un titru crescut al IgG denota o reacţie imunologica faţa de o ţinta antigenica derivata dintr-un aliment şi care a trecut in circulaţia sangvina prin bariera intestinala.
De notat, acest test nu este o metoda de detecţie a alergiilor alimentare acute, mediate de IgE, prezente in special la copii cu reacţii atopice.Titrurile crescute de anticorpi detecteaza şi acele reacţii alimentare intarziate, care apar la 3 – 72 de ore de la consum.
Tinta
Exista o ipoteza conform careia fiecare persoana are o toleranta particulara fata de alimente. Aceasta este exprimata de sistemul imunitar printr-un titru normal sau crescut de anticorpi. Cresterea titrului de anticorpi este determinata de insuficienţa barierei intestinale, ca in sindromul intestinului permeabil, care permite trecerea macromoleculelor prin bariera. Acest fenomen are ca rezultat aparitia unor tulburari de tipul alergiilor, disfunctiilor metabolice si endocrinologice, mergind pana la reactii auto-agresive.
Principiul testului
NATGE este un test imunoenzimatic de tip EIA pentru detecţia a 264 de antigene alimentare.
Sistemul de detecţie este un scanner cu specificitate IgG pentru fiecare antigen si un program pentru determinarea titrului semicantitativ al fiecarui anticorp alimentar, care va sta la baza stabilirii dietei.Buletinul cu rezultatele testului reprezinta reactia individuala a pacientului fata de alimente, prezentate pe grupe. Consultatia la specialistul nutritionist impreuna cu Testul de Intoleranta Alimentara determina maximum de succes.
Alergic sau intolerant?
Puteti afla acest lucru in urma unei discutii amanuntite cu medicul dumneavoastra si a unor teste de provocare a hipersensibilitatii, dupa cum puteti afla si din analize de sange. in laborator se verifica daca organismul dumneavoastra produce anticorpi fata de alimente. Detectarea in sangele dumneavoastra a anticorpilor IgE specifici unui anumit alergen este un indiciu foarte sugestiv pentru diagnosticul de alergie alimentara. Pentru un diagnostic cert, se pot face teste de provocare duble, cu alimentul incriminat, si cu substante placebo. Tot prin analize de sange puteti verifica un defect enzimatic sau un deficit enzimatic. De exemplu, intoleranta la lactoza: cu ajutorul unui simplu test de sange despre activitatea genei lactazei, medicul dumneavoastra poate trage concluzii despre cat de responsabila este lactaza de declansarea simptomelor.
Ce este alergia incrucisata?
Extrem de bizar, pentru unii pacienti ceea ce se manifesta ca o alergie alimentara este de fapt febra fanului. De exemplu, polenul de albine contine alegeni comuni cu ai unor alimente. De asemenea, polenul de mesteacan Bet V1 contine aceleasi proteine ca multe fructe si legume. Astfel, o persoana alergica la polenul de mesteacan va avea reactii alergice la consumul de mere sau de telina.
Din fericire, exista acum metode moderne de laborator prin care se pot testa mai multi alergeni simultan. Nu este nevoie decat de o picatura de sange. Aceste asa-numite teste de diagnostic molecular se bazeaza pe o tehnologie cu microcip, care permite evaluarea profilului alergic complet, inclusiv clarificarea situatiilor de reactivitate incrucisata.Adresati-va intai medicului dumneavoastra pentru a discuta aspectele legate de diagnosticul de alergie.
Lista celor 264 de antigene alimentare
Acestea apar dupa un decalaj mare de timp de la masa, chiar si dupa 72 de ore. Aceasta “incompatibilitate” este de fapt o indigestie, deoarece agresorul este un ingredient alimentar de care organismul nu se poate ocupa corect si complet. Cunoscuta este intoleranta la lactoza, in care exista un deficit al enzimei lactaza si, implicit, un deficit al procesarii lactozei, al digestiei zaharurilor laptelui. Astfel, acestea vor ajunge in intestinul gros nedigerate si vor determina simptome, cum sunt crampele.
Test de screening pentru 176 de antigene alimentare- 965 lei
Test de screening pentru 264 de antigene alimentare- 1350lei
Acest test este util in ghidarea pacientului catre o dieta de rotaţie de 8 – 12 saptamani. Pacientul va putea evita astfel consumul alimentelor pe care nu le tolereaza şi le va inlocui cu alimente tolerate. Rezultatul furnizat pacientului la efectuarea acestui test este un profil alimentar individual care il va ajuta sa inlocuiasca alimentele faţa de care a dezvoltat anticorpi şi, in acelaşi timp, sa coreleze diversele simptome cu alimentele consumate.Testul detecteaza anticorpi IgG (a nu se confunda cu alergiile alimentare mediate de IgE) dirijaţi impotriva a 176 de antigene alimentare. Un titru crescut al IgG denota o reacţie imunologica faţa de o ţinta antigenica derivata dintr-un aliment şi care a trecut in circulaţia sangvina prin bariera intestinala.
De notat, acest test nu este o metoda de detecţie a alergiilor alimentare acute, mediate de IgE, prezente in special la copii cu reacţii atopice.Titrurile crescute de anticorpi detecteaza şi acele reacţii alimentare intarziate, care apar la 3 – 72 de ore de la consum.
Tinta
Exista o ipoteza conform careia fiecare persoana are o toleranta particulara fata de alimente. Aceasta este exprimata de sistemul imunitar printr-un titru normal sau crescut de anticorpi. Cresterea titrului de anticorpi este determinata de insuficienţa barierei intestinale, ca in sindromul intestinului permeabil, care permite trecerea macromoleculelor prin bariera. Acest fenomen are ca rezultat aparitia unor tulburari de tipul alergiilor, disfunctiilor metabolice si endocrinologice, mergind pana la reactii auto-agresive.
Principiul testului
NATGE este un test imunoenzimatic de tip EIA pentru detecţia a 264 de antigene alimentare.
Sistemul de detecţie este un scanner cu specificitate IgG pentru fiecare antigen si un program pentru determinarea titrului semicantitativ al fiecarui anticorp alimentar, care va sta la baza stabilirii dietei.Buletinul cu rezultatele testului reprezinta reactia individuala a pacientului fata de alimente, prezentate pe grupe. Consultatia la specialistul nutritionist impreuna cu Testul de Intoleranta Alimentara determina maximum de succes.
Alergic sau intolerant?
Puteti afla acest lucru in urma unei discutii amanuntite cu medicul dumneavoastra si a unor teste de provocare a hipersensibilitatii, dupa cum puteti afla si din analize de sange. in laborator se verifica daca organismul dumneavoastra produce anticorpi fata de alimente. Detectarea in sangele dumneavoastra a anticorpilor IgE specifici unui anumit alergen este un indiciu foarte sugestiv pentru diagnosticul de alergie alimentara. Pentru un diagnostic cert, se pot face teste de provocare duble, cu alimentul incriminat, si cu substante placebo. Tot prin analize de sange puteti verifica un defect enzimatic sau un deficit enzimatic. De exemplu, intoleranta la lactoza: cu ajutorul unui simplu test de sange despre activitatea genei lactazei, medicul dumneavoastra poate trage concluzii despre cat de responsabila este lactaza de declansarea simptomelor.
Ce este alergia incrucisata?
Extrem de bizar, pentru unii pacienti ceea ce se manifesta ca o alergie alimentara este de fapt febra fanului. De exemplu, polenul de albine contine alegeni comuni cu ai unor alimente. De asemenea, polenul de mesteacan Bet V1 contine aceleasi proteine ca multe fructe si legume. Astfel, o persoana alergica la polenul de mesteacan va avea reactii alergice la consumul de mere sau de telina.
Din fericire, exista acum metode moderne de laborator prin care se pot testa mai multi alergeni simultan. Nu este nevoie decat de o picatura de sange. Aceste asa-numite teste de diagnostic molecular se bazeaza pe o tehnologie cu microcip, care permite evaluarea profilului alergic complet, inclusiv clarificarea situatiilor de reactivitate incrucisata.Adresati-va intai medicului dumneavoastra pentru a discuta aspectele legate de diagnosticul de alergie.
Lista celor 264 de antigene alimentare
- Agar-agar (geloza)
- Agrise
- Alac necopt
- Albus de ou
- Alga Chlorella
- Alge Kombu
- Alge Nori
- Alune de padure
- Amarant
- Ananas
- Anason
- Andive cichorium
- Anghinare
- Ansoa
- Arahide
- Arame
- Ardei gras
- Ardei iute, Cayenne
- Arpagic
- Asmatui (hasmatuchi)
- Aspergillus niger
- Avocado
- Bame
- Banana
- Barba caperi negre
- Biban
- Boia de ardei
- Branza Appenzell
- Branza Camembert
- Branza Cottage
- Branza de capra
- Branza de oaie
- Branza Emmentaler
- Branza Gouda
- Branza Gruyere
- Branza Mozzarella
- Branza Tilsiter
- Branza topita
- Broccoli
- Busuioc
- Cacao boabe
- Cafea
- Caisa
- Calcan
- Calmar
- Capsuna
- Carambola (Fructul stea)
- Cardamon
- Carne de bibilica
- Carne de cal
- Carne de caprioara
- Carne de cerb
- Carne de curcan
- Carne de gasca
- Carne de iepure
- Carne de miel
- Carne de mistret
- Carne de porc
- Carne de prepelita
- Carne de pui
- Carne de rata
- Carne de strut
- Carne de vita
- Carobin (agent gelificator)
- Cartof
- Cartofi dulci
- Castan dulce
- Castravete
- Ceai negru
- Ceai Rooibos
- Ceai verde
- Ceai Yerba Mate
- Ceapa
- Ceapa esalot (hasma)
- Ceapa verde
- Chard
- Cheag de branza
- Chimen
- Chimen negru
- Cicoare
- Cimbrisor
- Cimbru
- Cirese
- Ciuperci
- Ciuperci Champignon
- Ciuperci galbiori
- Ciuperci Pleurotus
- Ciuperci Shiitake
- Coacaze negre
- Coacaze rosii
- Cod
- Conopida
- Coriandru frunze
- Creson
- Crevete
- Cuisoare
- Curmale
- Curmale japoneze kaki
- Dafin
- Dorada
- Dovleac Hokkaido
- Dovlecel zucchini
- Drojdie
- Drojdie de bere
- Fasole Anasazi
- Fasole boabe
- Fasole mung
- Fasole pastai
- Fasole verde
- Fenicul
- Fistic
- Flori de Hibiscus
- Flori de lavanda
- Flori de tei
- Fructul pasiunii
- Galbenus de ou
- Ghimbir
- Grapefruit
- Grau
- Grau alac
- Grau cu bob monococ
- Grau dur
- Gulie
- Guma de guar (emulsificator)
- Halibut
- Hamei
- Hering
- Homar
- Hrean
- Hrib galben
- Hrisca
- Iaurt
- Kale
- Kiwi
- Lapte batut
- Lapte de capra
- Lapte de iapa
- Lapte de vaca
- Lemon
- Leurda
- Leustean
- Licii
- Lime
- Linte
- Lup de mare
- Lupinus
- Macese
- Macrou
- Mandarină
- Mango
- Mar
- Marar
- Masline
- Mazare
- Mei
- Menta
- Merisor
- Midii
- Miere de albine
- Migdale
- Morcov
- Muguri de bambus
- Mure
- Musetel
- Nap porcesc
- Nap Rutabaga
- Naut
- Nectarina
- Nuca de cocos
- Nuci
- Nuci Caju
- Nuci de Macadamia
- Nucsoara
- Oregano
- Orez
- Orez salbatic
- Orz
- Ovaz
- Papadie
- Papaya
- Para
- Parmezan
- Pastarnac
- Pastrav
- Patrunjel
- Patrunjel radacina
- Pepene galben, cantalup
- Pepene galben, Honeydew
- Pepene verde
- Peste Lutjanus
- Peste pescar (Lophius)
- Peste sole
- Peste spada
- Piersica
- Piper negru
- Piper verde
- Platica
- Portocale
- Porumb
- Praf de copt
- Praz
- Prune
- Quinoa
- Rac
- Radacina lemn dulce
- Rapita
- Ridiche
- Ridiche alba
- Rodie
- Roinita (Melissa officinalis)
- Romanesco
- Roscova
- Rosie
- Rozmarin
- Rubarba
- Salata creata de gradina
- Salata de camp
- Salata iceberg
- Salata Radicchio
- Salata rosie de gradina
- Salata verde
- Salata verde
- Salau
- Salvie
- Sardea
- Scortisoara
- Secara
- Seminte de chimion
- Seminte de dovleac
- Seminte de floarea soarelui
- Seminte de in
- Seminte de mac
- Seminte de mustar
- Seminte de pin
- Sfecla rosie
- Smochine
- Sofran
- Soia
- Somon
- Spanac
- Sparanghel
- Spirulina
- Stiuca
- Stridie
- Struguri albi
- Susan
- Tarhon
- Telina radacina
- Telina tulpina
- Tipar
- Ton
- Ulei de sofran
- Urzica
- Usturoi
- Vanata
- Vanilie
- Varza alba
- Varza chinezeasca
- Varza creata
- Varza de Bruxelles
- Varza rosie
- Voinicică
- Wakame
- Zmeura