Departamente
.NoutatiAlergologieAnaliza urineiAnatomie patologicaAnatomie patologica 2AutoimunitateBacteriologieBiochimieDroguriGeneticaHematologieHemostazaHepatiteHormoniImunitateImunohematologieImunohistochimieInfectioaseIntoleranta alimentaraMarkeri tumoraliMedicamenteMetabolismMicologieOncologie molecularaParazitologieProteine de faza acutaProteine specialeSarcina si fertilitateSerologieStatus oxidativToxicologieVitamine
Studiu genetic și biochimic pentru o dietă personalizată
PROFIL GENETIC
ADVANCED NUTRITION TEST- PROFIL GENETIC ADVANCED NUTRITION TEST este singurul test care combină
studiul genelor dumneavoastră și parametrii biochimici referitori la metabolism și nutriție, ceea ce vă permite să aflați care sunt nevoile dumneavoastră nutriționale pentru o sănătate optimă și
pentru prevenirea îmbolnăvirilor.
Această abordare holistică vă permite să determinați care dietă este cea mai adecvată pentru dumneavoastră.
Cu o dietă personalizată, puteți atinge următoarele obiective:
• Vă gestionați greutatea corporală
• Vă definiți dieta cea mai potrivită nevoilor dumneavoastră
• Preveniți îmbolnăvirile
• Detectați carențele de vitamine și/sau minerale
O DIETĂ BAZATĂ PE PROFILUL DUMNEAVOASTRĂ GENETIC ESTE DE 2 PÂNĂ LA 3 ORI MAI EFICIENTĂ DECÂT O DIETĂ CONVENȚIONALĂ
Fundamentare științifică
Include analiza a 90 de variații genetice (SNPs) în 65 gene și 17 parametri biochimici, toate selectate pe baza dovezilor științifice demonstrate.
Studierea cumulată a acestor profiluri vă va permite să vă cunoașteți profilul genetic, dar și starea actuală de sănătate. Având aceste informații veți putea să gestionați în mod proactiv sănătatea și
nutriția într-o manieră personalizată.
Măsuri personalizate
SENSIBILITATEA LA CARBOHIDRAȚII SIMPLI ADVANCED NUTRITION TEST oferă recomandări pe baza profilului dumneavoastră genetic și a parametrilor biochimici asociați, permițând specialistului să vă propună măsuri personalizate în următoarele 7 domenii de studiu:
NECESAR DE VITAMINE (Vitaminele A, D, E, C, grupul B)
Prin intermediul ADN putem determina susceptibilitatea dumneavoastră de a prezenta carențe de vitamine.
Aceasta vă va permite să vă ajustați aportul printr-o dietă adecvată care să susțină funcționarea corectă a multiplelor mecanisme fiziologice în care intervin acestea (acțiunea antioxidanților,
absorbția calciului, sinteza celulelor roșii și activitatea cerebrală, printre altele).
MINERALE ȘI OLIGOELEMENTE
(Sodiu, calciu, fier, seleniu, zinc)
Aceste elemente sunt implicate în menținerea unui număr substanțial de funcții
precum reglarea activității cardiace, formarea masei osoase și sinteza dehormoni, printre altele. Există o serie de diferențe individuale care pot duce la o cerință mai ridicată pentru astfel de elemente, iar valorile pot varia în funcție de vârstă, sex, starea fiziologică sau starea de sănătate. Studierea genetică
personalizată a acestor minerale esențiale și oligoelemente ne va permite să
înțelegem aceste diferențe și să ne adaptăm dieta în funcție de nevoi.
Acest lucru este important pentru funcționarea corectă a organelor și țesuturilor,
precum și pentru prevenirea hipertensiunii arteriale, a osteoporozei,
anemiei sau a dezechilibrelor oxidării, pe lângă alte procese patologice.
SENSIBILITATEA LA CARBOHIDRAȚII SIMPLI
Carbohidrații simpli, cunoscuți și sub denumirea de carbohidrați rafinați sau zaharuri libere, au un indice glicemic ridicat declanșând creșteri accentuate ale glicemiei, care, printre altele, sunt asociate cu dezvoltarea diabetului de tip 2 și a obezității. Evaluând markerii genetici și biochimici asociați, putem observa efectul acestor carbohidrați asupra nivelului glicemiei și ne putem adapta
dieta în funcție de această sensibilitate.
GRĂSIMI
(Sensibilitatea la grăsimi saturate, efectul grăsimilor nesaturate)
Efectul și nivelurile colesterolului, trigliceridelor, acizilor grași monosaturați și polinesaturați precum și răspunsul inflamator sunt influențate nu doar de obiceiurile alimentare, ci și de factorii genetici. În cazul unor variante genetice sau al unor parametri biochimici nefavorabili este foarte importantă
ajustarea nivelului de grăsimi printr-o dietă bazată pe rezultate, prevenind
dezvoltarea unor patologii precum obezitatea, boala cardiacă, diabetul de tip 2,
boli autoimune sau unele tipuri de cancer.
GESTIONAREA GREUTĂȚII CORPORALE
(Eficiența dietelor bazate pe aport redus de carbohidrați, eficiența dietelor cu
aport redus de grăsimi, reacția la exerciții fizice, metabolismul bazal, reglarea
senzației de sațietate, mâncatul emoțional și cronobiologia).
INTOLERANȚELE ALIMENTARE
(Gluten și lactoză)
Ambele intoleranțe pot declanșa reacții digestive adverse care au un impact
negativ asupra calității vieții persoanelor afectate.
Detectarea markerilor genetici și a anticorpilor va permite o abordare nutrițională în vederea îmbunătățirii simptomelor sau chiar a eliminării acestora.
ANTIOXIDANȚII ȘI CAPACITATEA DE DETOXIFIERE
(Antioxidanți, detoxifiere hepatică faza I și faza II).
Zi de zi suntem expuși la substanțe toxice și dăunătoare care ne pot deteriora celulele și ADN-ul, cauzând îmbătrânirea celulară. Aceste substanțe pot fi exogene (poluanți din mediu, de exemplu) sau endogene (rezultate din activitatea metabolică a organismului). Prin evaluarea potențialului de
antioxidare și detoxifiere al organismului, putem afla despre capacitatea
noastră de a neutraliza și elimina aceste substanțe și de a ne adapta stilul de viață în consecință, pentru a asigura buna funcționare a celulelor și pentru a garanta sănătatea organismului nostru.
Cui i se adresează acest test?
ADVANCED NUTRITION TEST este recomandat pentru:
• Persoanele care doresc să-și controleze greutatea corporală și să cunoască
factorii care influențează cel mai mult atingerea greutății optime
• Persoanele care doresc să își adapteze dieta în funcție de predispoziția
genetică și starea biochimică actuală, precum și să cunoască nevoile
nutriționale specifice la nivel individual.
• Orice persoană care dorește să-și îmbunătățească starea de bine prin dietă
Care este procesul?
REZULTATELE
Puteți accesa REZULTATELE de pe pagina noastră
web (www.npa.ro) în interval de 5-7 săptămâni, sau
le puteți ridica în format tipărit de la centrul de recoltare
PROBA
Recoltăm o probă de SÂNGE
REZULTATELE OFERĂ SAU INCLUD RECOMANDĂRI DE
PERSONALIZARE A DIETEI ȘI VĂ ASIGURĂ CĂ VEȚI OFERI ORGANISMULUI DUMNEAVOASTRĂ TOT CE ÎI ESTE NECESAR
PROFIL GENETIC
ADVANCED NUTRITION TEST- PROFIL GENETIC ADVANCED NUTRITION TEST este singurul test care combină
studiul genelor dumneavoastră și parametrii biochimici referitori la metabolism și nutriție, ceea ce vă permite să aflați care sunt nevoile dumneavoastră nutriționale pentru o sănătate optimă și
pentru prevenirea îmbolnăvirilor.
Această abordare holistică vă permite să determinați care dietă este cea mai adecvată pentru dumneavoastră.
Cu o dietă personalizată, puteți atinge următoarele obiective:
• Vă gestionați greutatea corporală
• Vă definiți dieta cea mai potrivită nevoilor dumneavoastră
• Preveniți îmbolnăvirile
• Detectați carențele de vitamine și/sau minerale
O DIETĂ BAZATĂ PE PROFILUL DUMNEAVOASTRĂ GENETIC ESTE DE 2 PÂNĂ LA 3 ORI MAI EFICIENTĂ DECÂT O DIETĂ CONVENȚIONALĂ
Fundamentare științifică
Include analiza a 90 de variații genetice (SNPs) în 65 gene și 17 parametri biochimici, toate selectate pe baza dovezilor științifice demonstrate.
Studierea cumulată a acestor profiluri vă va permite să vă cunoașteți profilul genetic, dar și starea actuală de sănătate. Având aceste informații veți putea să gestionați în mod proactiv sănătatea și
nutriția într-o manieră personalizată.
Măsuri personalizate
SENSIBILITATEA LA CARBOHIDRAȚII SIMPLI ADVANCED NUTRITION TEST oferă recomandări pe baza profilului dumneavoastră genetic și a parametrilor biochimici asociați, permițând specialistului să vă propună măsuri personalizate în următoarele 7 domenii de studiu:
NECESAR DE VITAMINE (Vitaminele A, D, E, C, grupul B)
Prin intermediul ADN putem determina susceptibilitatea dumneavoastră de a prezenta carențe de vitamine.
Aceasta vă va permite să vă ajustați aportul printr-o dietă adecvată care să susțină funcționarea corectă a multiplelor mecanisme fiziologice în care intervin acestea (acțiunea antioxidanților,
absorbția calciului, sinteza celulelor roșii și activitatea cerebrală, printre altele).
MINERALE ȘI OLIGOELEMENTE
(Sodiu, calciu, fier, seleniu, zinc)
Aceste elemente sunt implicate în menținerea unui număr substanțial de funcții
precum reglarea activității cardiace, formarea masei osoase și sinteza dehormoni, printre altele. Există o serie de diferențe individuale care pot duce la o cerință mai ridicată pentru astfel de elemente, iar valorile pot varia în funcție de vârstă, sex, starea fiziologică sau starea de sănătate. Studierea genetică
personalizată a acestor minerale esențiale și oligoelemente ne va permite să
înțelegem aceste diferențe și să ne adaptăm dieta în funcție de nevoi.
Acest lucru este important pentru funcționarea corectă a organelor și țesuturilor,
precum și pentru prevenirea hipertensiunii arteriale, a osteoporozei,
anemiei sau a dezechilibrelor oxidării, pe lângă alte procese patologice.
SENSIBILITATEA LA CARBOHIDRAȚII SIMPLI
Carbohidrații simpli, cunoscuți și sub denumirea de carbohidrați rafinați sau zaharuri libere, au un indice glicemic ridicat declanșând creșteri accentuate ale glicemiei, care, printre altele, sunt asociate cu dezvoltarea diabetului de tip 2 și a obezității. Evaluând markerii genetici și biochimici asociați, putem observa efectul acestor carbohidrați asupra nivelului glicemiei și ne putem adapta
dieta în funcție de această sensibilitate.
GRĂSIMI
(Sensibilitatea la grăsimi saturate, efectul grăsimilor nesaturate)
Efectul și nivelurile colesterolului, trigliceridelor, acizilor grași monosaturați și polinesaturați precum și răspunsul inflamator sunt influențate nu doar de obiceiurile alimentare, ci și de factorii genetici. În cazul unor variante genetice sau al unor parametri biochimici nefavorabili este foarte importantă
ajustarea nivelului de grăsimi printr-o dietă bazată pe rezultate, prevenind
dezvoltarea unor patologii precum obezitatea, boala cardiacă, diabetul de tip 2,
boli autoimune sau unele tipuri de cancer.
GESTIONAREA GREUTĂȚII CORPORALE
(Eficiența dietelor bazate pe aport redus de carbohidrați, eficiența dietelor cu
aport redus de grăsimi, reacția la exerciții fizice, metabolismul bazal, reglarea
senzației de sațietate, mâncatul emoțional și cronobiologia).
INTOLERANȚELE ALIMENTARE
(Gluten și lactoză)
Ambele intoleranțe pot declanșa reacții digestive adverse care au un impact
negativ asupra calității vieții persoanelor afectate.
Detectarea markerilor genetici și a anticorpilor va permite o abordare nutrițională în vederea îmbunătățirii simptomelor sau chiar a eliminării acestora.
ANTIOXIDANȚII ȘI CAPACITATEA DE DETOXIFIERE
(Antioxidanți, detoxifiere hepatică faza I și faza II).
Zi de zi suntem expuși la substanțe toxice și dăunătoare care ne pot deteriora celulele și ADN-ul, cauzând îmbătrânirea celulară. Aceste substanțe pot fi exogene (poluanți din mediu, de exemplu) sau endogene (rezultate din activitatea metabolică a organismului). Prin evaluarea potențialului de
antioxidare și detoxifiere al organismului, putem afla despre capacitatea
noastră de a neutraliza și elimina aceste substanțe și de a ne adapta stilul de viață în consecință, pentru a asigura buna funcționare a celulelor și pentru a garanta sănătatea organismului nostru.
Cui i se adresează acest test?
ADVANCED NUTRITION TEST este recomandat pentru:
• Persoanele care doresc să-și controleze greutatea corporală și să cunoască
factorii care influențează cel mai mult atingerea greutății optime
• Persoanele care doresc să își adapteze dieta în funcție de predispoziția
genetică și starea biochimică actuală, precum și să cunoască nevoile
nutriționale specifice la nivel individual.
• Orice persoană care dorește să-și îmbunătățească starea de bine prin dietă
Care este procesul?
REZULTATELE
Puteți accesa REZULTATELE de pe pagina noastră
web (www.npa.ro) în interval de 5-7 săptămâni, sau
le puteți ridica în format tipărit de la centrul de recoltare
PROBA
Recoltăm o probă de SÂNGE
REZULTATELE OFERĂ SAU INCLUD RECOMANDĂRI DE
PERSONALIZARE A DIETEI ȘI VĂ ASIGURĂ CĂ VEȚI OFERI ORGANISMULUI DUMNEAVOASTRĂ TOT CE ÎI ESTE NECESAR