Cancerul de vezică urinară este un tip comun de cancer care începe în celulele vezicii urinare.

Vezica urinară este un organ muscular gol, situat în partea inferioară a abdomenului, care stochează urina.
    Cancerul de vezică urinară începe cel mai adesea în celulele (celule uroteliale) care căptușesc interiorul vezicii urinare.
    Celulele uroteliale se găsesc, de asemenea, în rinichi și în tuburile (ureterele) care leagă rinichii de vezica urinară.
    Cancerul urotelial poate apărea și în rinichi și uretere, dar este mult mai frecvent în vezica urinară.

Majoritatea cancerelor de vezică urinară sunt diagnosticate într-un stadiu incipient, când cancerul este foarte ușor de tratat.

Dar chiar și cancerele vezicii urinare în stadiu incipient pot reveni după un tratament de succes.

Din acest motiv, persoanele cu cancer de vezică urinară au nevoie, de obicei, de teste de urmărire timp de ani de zile după tratament pentru a căuta cancerul de vezică urinară care recidivează.

Testul Bladder EpiCheck - BE este un test non-invaziv ce folosește 15 biomarkeri de metilare în genom și un algoritm pentru a evalua recurența cancerului de vezică urinară non-musculo-invaziv sau limitat la mucoasă.

Acești biomarkeri pot distinge celulele canceroase de celulele sănătoase, în mod specific pentru cancerul evaluat.

Destinat utilizării ca metodă non-invazivă pentru monitorizarea recidivei tumorii împreună cu procedurile standard de diagnosticare la pacienții diagnosticați anterior cu cancer de vezică urinară și/sau carcinom urotelial al tractului superior;

Destinat utilizării ca ajutor în detectarea cancerului vezicii urinare și a carcinomului urotelial al tractului superior (UTUC), la pacienții care prezintă hematurie și/sau alte simptome ale tractului urinar și/sau constatări cu suspiciune de malignitate, împreună cu procedurile standard de diagnosticare.

Inclus în Ghidurile EAU NMIBC 2022 NPV HG - 99% Sensibilitate HG - 91% Specificitate HG - 84%

Evitați sau întârziați procedurile invazive

Probă biologică:prima urină de dimineata

Bdul Tomis 297